Fredag aften, d. 29. oktober, ankom 52 spejdere til Hogwarts for at opleve en weekend på den magiske skole. De blev mødt af Rubeus Hagrid, nøgleforvalter på Hogwarts, som viste dem vej ind til storsalen så de alle kunne blive fordelt i de fire forskellige kollegier.
Spejderne tog en efter en fordelingshatten på hovedet og blev fordelt mellem Hufflepuff, Ravenclaw, Gryffindor og Slytherin. Efter fordelingen bød Albus Dumbledore dem alle velkommen med de finurlige ord: Skvat! Splat! Dingenot! Tagfat!

Lørdag stod den på masser af aktiviteter så de alle kunne føle sig som rigtige troldmænd og hekse. Der skulle både laves koste og tryllestave, klippes kapper og dekoreres emblemer så man altid vidste hvilket kollegium spejderne hørte til.
Der blev gået catwalk hvor hele kollegiet viste sig frem og blev bedømt på hvor flotte de alle var blevet.
Om eftermiddagen blev der spillet Quidditch. Den populære troldmandssport der foregår på koste og hvor det gælder om at score i et af de tre mål i den modsatte ende. Hufflepuff endte med at vinde denne turnering – rigtig flot gået!
Til aften var der aftenløb, hvor alle skulle forberede sig på en kamp mod Voldemort, den onde karakter i Harry Potter historierne. Her blev der løst poster så de alle var bedre oprustet hvis en kamp skulle opstå.
Traditionen tro skulle de store, fra 4. klasse til 17 år, ud på natløb. I nattens mulm og mørke skulle de befri Sirius Black, en uskyldig dømt massemorder, og en hippogrif ved navn Stormvind. For at redde dem måtte spejderne løse forskellige poster i Den Forbudte Skove. Der blev både kastet med fireballs for at dræbe edderkopper, listet igennem edderkoppespind for ikke at blive opdaget og de skulle forsøge at passere et minefelt uden at blive ramt. Alle disse opgaver skulle samtidig løses uden at blive fanget af de uhyggelige dementorer, hætteklædte onde væsner der dræner luften omkring dem for fred, håb og lykke.

Søndag blev weekenden afgjort og det var Hufflepuff kollegiet der havde vundet kollegie-pokalen. Hele weekenden blev sluttet af i Aaby kirke med BUSK-gudstjeneste.
Tak til alle spejderne for en fantastisk god, hyggelig og sjov weekend i Hogwarts tegn.